Prosmt Elektronik

Anasayfa > Makaleler > Yamaha, bina otomasyonu yenilikçisi Vimar’a SMD üretimine güç veriyor
Yamaha, bina otomasyonu yenilikçisi Vimar'a SMD üretimine güç veriyor

En yeni Yamaha Sigma premium SMD ve YRi-V 3D AOI, tarihsel başarıyı temel alarak gelecekteki üretkenliği ve kaliteyi artırmak için seçildi.

Yamaha Robotics SMT Bölümü, kablolama cihazları, akıllı ev ve bina otomasyonu sistemleri, görüntülü kapı girişi, CCTV ve sıcaklık kontrol ürünleri üreten Vimar’a üç Sigma G5SII SMD Makınası ve en yeni YRi-V 3D optik inceleme sistemini sağladı.

Vimar, Şirketin kuzey doğu İtalya’daki Marostica’daki yeni lojistik ve üretim merkezinde bu yaz hayata geçecek yeni SMD hattı için Yamaha ekipmanlarını seçti. Yeni hat, güvenli, emniyetli ve enerji tasarruflu yaşamı desteklemek için ileri teknolojiler kullanan Vimar ürünlerine yönelik artan pazar talebini karşılamak için gereken ekstra üretim kapasitesini sunuyor. Bunlar arasında akıllı anahtarlar, ev otomasyon ürünleri, iklim yönetimi kontrolörleri, kapı giriş sistemleri ve benzeri ekipmanları yer almaktadır. Bu ürünlerden bazıları Bluetooth kablosuz teknolojisi veya KNX protokolüne dayalı olup, küçükten büyüğe tüm binalarda, gemi ve yatlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

“Akıllı alanlar konforlu, bağlantılı ve sürdürülebilirliği artıracak şekilde tasarlandı. Bunların da şık olması gerektiğine inanıyoruz ve yaklaşımımız Avrupa çapında endüstri ödülleri kazandı,” diye açıklıyor Vimar Mühendislik Müdürü ve Satın Alma Direktörü Michele Campagnolo. “Harika estetik tasarımları ürünlerimizde yer alan en son teknolojiyle harmanlıyoruz. Yamaha ile uzun süredir devam eden bağlantımız, ürettiğimiz tüm elektronik aksamların en yüksek kalitede olmasını sağlamaya yardımcı oluyor.”

Soldan sağa: Michele Campagnolo, Loris Canderle, Marco Carraro, Stefano Lanaro, Enrico de Grandis

Vimar halihazırda üç adet Yamaha G5SII montaj cihazına sahiptir ve 20 yılı aşkın süredir Yamaha kilit müşteri yöneticisi Riccardo Fiocchi ile çalışmış olup Sigma platformunda geniş bir deneyime sahiptir. Michele Campagnolo’ya göre mevcut makineler, sürekli olarak yüksek yerleştirme hızı ve doğruluğunun korunmasına yardımcı olan mükemmel güvenilirlik ve gelişmiş özellikler sunuyor. Şunları ekliyor: “Fabrikayı genişlettiğimizde ve yeni hattımızı planladığımızda, mükemmel performansı ve mevcut besleyicilerimiz ve nozullarımızla uyumluluğu nedeniyle tekrar Sigma G5SII’yi seçtik. Yamaha’daki Riccardo, işimizi ve korumaya çalıştığımız değerleri anlıyor; dolayısıyla onun yardımı, ihtiyaçlarımıza uygun doğru özellikleri sağlamamızı sağladı.”

Vimar’daki iki Yamaha hattı 

Mevcut hatta üç G5SII makinesi, Yamaha YSi-V 3D AOI sistemiyle birlikte çalışıyor. YSi-V, doğruluğu artırmak için birden fazla dalga boyunda 4 açılı incelemeyle 12Mpiksel’e kadar denetim çözünürlüğü sunar. Vimar’ın üretim ekibi üyeleri YSi-V’ye aşinadır ve onun herhangi bir kusurun nedenini hızlı bir şekilde tespit etmeye yardımcı olma yeteneğinden memnundur. Bulunan herhangi bir kusurla ilgili montaj ağzını ve şablon açıklığını neredeyse gerçek zamanlı olarak tanımlayabilir.

Michele Campagnolo şöyle devam ediyor: “YSi-V AOI’miz o kadar iyi performans gösterdi ki, yeni nesil YRi-V sistemi yeni hat için değerlendirdiğimiz tek seçenekti.” “Yapay zekayla hızlandırılmış bileşen tanıma ve daha güçlü denetim yetenekleriyle, yeni ürünleri daha hızlı sunabiliyor ve tutarlı denetim kapsamına güvenebiliyoruz. Bu, daha küçük boyutlarda daha fazla özelliği bir araya getirmek için daha fazla bileşen yoğunluğundan yararlanan yeni kart tasarımları oluşturmaya devam etmemizi sağlayacak.”

YRi-V, yakın aralıklı bileşenlerin daha iyi incelenmesi için gölgelenmeyi önleyen 8 yönlü projektöre sahip gelişmiş bir aydınlatma sistemine sahiptir. Yeni sistem aynı zamanda inceleme döngü süresini en az %60 hızlandıran yükseltilmiş bir görüntü işleme alt sistemi, 20Mpiksel’e yükseltilmiş 4 açılı kamera çözünürlüğü ve çok küçük çizikler ve çatlaklar gibi kusurları tespit edebilen yeni ve geliştirilmiş 5μm lens seçeneğiyle birlikte geliyor en son teknolojiye sahip minyatürleştirilmiş bileşen paketlerinde. Dahası, yerleşik yapay zeka, bileşen kitaplığı seçimini otomatikleştirmek ve yeni bileşen dosyaları oluşturmak ve başarılı/başarısız görüntü değerlendirmesine yardımcı olmak için makine öğrenimini kullanır.

Yamaha’dan Riccardo Fiocchi, “En son spesifikasyona sahip Sigma G5SII, eski uyumlulukla birlikte gelişmiş performans sunuyor ve yeni nesil YRi-V 3D AOI, en zor ve zorlu montajları incelemeye hazır” diyor. “Her ikisini de yeni hattında birleştirmek, Vimar’ın üretim kapasitesini arttırırken aynı zamanda geleceğe hazır olma yeteneğini de güvence altına almasını sağladı. Bina otomasyonu pazarı büyümeye ve gelişmeye devam ederken ekibin başarılı olmak için gerekli donanıma sahip olduğunu görmek güzel.”

Akıllı Fabrika Nasıl Çalışılır?

Yamaha’dan ProSMT’ye Özel Başarı Ödülü

Yamaha SMT Bölümü 2024 yıllık toplantısında distribütör ağına enerji veriyor